سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گل نرگس Narcissus

ازدواچ دانشجویی

در دوران دانشجویی ازدواج کردم و هم اکنون خودم و شوهرم دانشجو هستیم با توکل به خدا آغاز نمودیم و زندگی خیلی خوبی داریم من فکر می کنم شوهرم مرا محدود می کند و آزادی را از من می گیرد. به چه صورت؟ او می گوید بیرون از خانه به صورتی نرو که جلب توجه نمایی . او می گوید بیرون از خانه کرم به صورت خود نزن هر چند خودم آرایش را در بیرون از منزل نمی پسندم ولی می گویم یک مقدار کرم اشکال ندارد همچنین اگر بخواهم به خانه همسایه بروم یا برای خرید به سر محله بروم شوهرم می گوید با دامن نرو ولی من مخالفت می کنم آیا اینکه فلان لباس را بپوش یا نپوش و فلان جلسه را برو یا نرو با آزادی یک زن در تضاد نیست آیا این محدودیت نیست. او می گوید مصونیت است ولی من می گویم محدودیت است و دخالت در زندگی فردی من . لطفا پاسخ دهید.

دانشجوی گرامی: قبل از هر چیز پیوند ازدواج شما را تبریک می گوییم و امیدواریم با تفاهم و تشریک مساعی و رعایت حقوق یکدیگر ، زندگی پربرکت و توأم با آرامشی داشته باشید و همانطور که زندگی مشترک خود را با توکل به خدا آغاز کردید، با توکل به او در همه امور، زندگی آن را ادامه دهید ، و مطمئن باشید که هر چقدر توکل و امید شما در زندگی به خداوند بیشتر باشد و رعایت احکام و آداب اسلامی را بیشتر رعایت کنید و به حقوقی که اسلام برای شما تعیین کرده بیشتر ملتزم باشید،زندگی شما شیرین تر ، با صفاتر و آرامش بخش ترخواهد بود. نکته ای که بسیار حائز اهمیت است و باید به آن توجه کنید اینست که وقتی دو نفر با هم ازدواج کردند دیگر «من» و «تو» وجود ندارد و هر دو یک زندگی دارند و باید با هفکری همدیگر این زندگی مشترک را پربار و زیبا و ثمربخش کنند .

اگر زن و شوهر بخواهند دو زندگی برای خود فرض کنندیک زندگی شخصی و یک زندگی مشترک و بعد هم بگویند که ما فقط در زندگی زناشویی و مشترکمان حق نظر دادن و دخالت کردن داریم ولی در زندگی فردی یکدیگر حق دخالت نداریم اشتباه بزرگی مرتکب شده اند و این اشتباه می تواند منشأ مشکلات بسیاری جدی شود وحتی زندگی مشترک آنها را تهدید کند . بنابراین همان طور که در بالا اشاره شد. زن و مرد وقتی پیمان زناشویی و ازدواج بستند و متعهد شدند که یک زندگی مشترکی داشته باشند باید فردیت را کنار بگذارند و همه رفتارهای اجتماعی، اخلاقی، مذهبی علمی و شغلی خود را با زندگی مشترک خود هماهنگ کنند و هیچ چیزی نباید زندگی مشترک آنها را تحت الشعاع قرار دهد. نکته دیگری که حائز اهمیت است و باید در زندگی مشترک رعایت شود رفاقت ، دوستی و صمیمیت زن و شوهر است درست است که زن و مرد هر کدام حقوقی دارند واین حقوق باید رعایت شود ولی باید توجه داشت که زندگی زناشویی یک اداره نیست که افراد آن فقط ملزم به رعایت قوانین اداری هستند بلکه زندگی باید کانون محبت، صمیمیت و عشق باشد آنگاه رعایت حقوق در چینن شرایطی هم راحت تر انجام می گیرد و هم از حالت خشک اداری خارج می شود و رنگ عاطفی بخود می گیرد، مطلب دیگری که توجه به آن هم موجب جلب توجه همسر شما می شود و هم از نظر روانشناختی تأثیر مثبتی در محبوبیت شما نزد شوهرتان دارد و اسلام نیز به آن توصیه فرموده است. مسئله آرایش و طرز لباس پوشیدن است. اسلام توصیه می کند که زنان فقط برای شوهران خود آرایش کنند و رعایت این مسئله هم باعث جلب توجه شوهر می شود و هم جلوی سوظن شوهر را نسبت به همسر می گیرد بنابراین در مسئله آرایش ، لباس پوشیدن و استفاده از زینت آلات سعی کنید نظر شوهرتان را تأمین کنید و کاری نکنید که نسبت به شما حساس شود و خدای ناکرده زمینه سوظن فراهم شود در پایان توجه شما را به رعایت 40 نکته که در کاهش تنش در خانواده و استحکام زندگی نقش مؤثری دارد، توصیه می کنیم.

1 . با مطالعه کتب مربوط به انتخاب همسر، آیین همسرداری، چگونگی ایجاد ارتباط با دیگران و نیز شرکت در جلسه‏های آموزش خانواده دانش و مهارت خود را در این زمینه افزایش دهید .

2 . با همدلی، همفکری، همکاری و مشورت با یکدیگر درباره مسائل مختلف میان اعضای خانواده روابط سالم پدید آورید .

3 . هر یک از زوجین دیگری را نزدیک‏ترین و محرم‏ترین فرد بداند و او را نیمه تن، حامی و پشتیبان خود تلقی کند .

4 . با یادگیری مهارت‏های ارتباطی نظیر فعالانه به حرف‏های یکدیگر گوش کردن، احترام به نظرها و عقاید یکدیگر و تشریک مساعی و مشورت کردن روابط خود را بهبود بخشید .

5 . بکوشید، باایجاد کانونی گرم و صمیمی، تمام اعضای خانواده به ویژه زن و شوهر مسؤولیت رسیدن به تفاهم را پذیرا شوند .

تا که از جانب معشوق نباشد کششی    کوشش عاشق بیچاره به جایی نرسد

6 . هنگام اختلاف نظر یا سوء تفاهم، به جای سرزنش کردن یکدیگر یا تفسیر نادرست، به شناسایی مساله و یافتن راه حل آن بپردازید و در صورت لزوم کمک و مشاوره افراد با تجربه و متخصص را جلب کنید .

7 . برای رسیدن به ا منیت روانی وعاطفی در روابط زناشویی داشتن صداقت، پذیرش، سعه صدر، انصاف و اعتماد متقابل را اصل اول قرار دهید .

8 . در صورت به وجود آمدن هر گونه سوء تفاهم و سوء برداشت، در نخستین فرصت ممکن به حل و فصل آن بپردازید تا به فرآیندی مخرب و پیشرونده تبدیل نشود .

9 . به هر طریق ممکن رفتارهای مطلوب همسرتان را مورد توجه و تایید قرار دهید; به گونه‏ای که همسرتان بفهمد برایش ارزش قائل هستید .

10 . تشویق و تایید و بیان نکات مثبت‏به طور آشکار یا در جمع باشد و تذکر نکات منفی و انتقاد به طور محرمانه و در تنهایی صورت گیرد .

11 . برای خصوصیات و نیازمندی‏های یکدیگر ارزش قائل شوید و در روابط کلامی، عاطفی، اقدام‏ها و تصمیم‏گیری‏ها به افکار و خواسته‏های همسرتان توجه کنید .

12 . اگر رفتار خاصی برای شما مبهم است، ساده‏ترین راه این است که از همسرتان هدف و علت آن رفتار را بپرسید و با روش مسالمت‏آمیز، صمیمانه و خوش بینانه موضوع را روشن کنید .

13 . خشونت همسرتان را با خشونت پاسخ ندهید . خشونت را با سکوت پاسخ گویید و در موقعیتی مناسب درباره مساله مورد نظر به بحث و گفت و گو بپردازید .

14 . بکوشید در سراسر زندگی، به خصوص در روابط بین خود و همسرتان، به جای هر گونه پیش‏داوری یا مشاهده اشکالات و ضعف‏ها نقاط مثبت و قوت را ببینید; به عبارت دیگر، به جای توجه به نیمه خالی لیوان به نیمه پر آن توجه کنید .

15 . سعی کنید در برنامه ریزی برای فعالیت‏های اجتماعی، اوقات فراغت، دید و بازدیدهای خانوادگی و نظایر آن به مشورت کردن با یکدیگر بپردازید و از یک جانبه نگری بپرهیزید .

16 . در هر فرصتی که پیش می‏آید، با همسر و اعضای خانواده‏تان ارتباط کلامی و عاطفی برقرار کنید . شایان ذکر است زن‏ها از صحبت کردن با همسرشان بیش‏تر لذت می‏برند . بنابراین، مردان باید فعالانه به سخنان همسرانشان گوش کنند و واکنش مناسب نشان دهند .

17 . اگر هر یک از زوجین در شرایط خاصی نمی‏تواند به سخنان همسرش گوش کند، باید صادقانه و صمیمانه این موضوع را به وی انتقال دهد، و تقاضا کند صحبت کردن درباره آن موضوع را به فرصتی دیگر واگذارد .

18 . هر از چند گاهی زوجین در فضایی محرمانه، محبت‏آمیز و صمیمانه به ارزیابی رفتار و روابط یکدیگر بپردازند و از یکدیگر بپرسند، چه باید کرد تا روابطمان بهتر و بانشاطتر شود؟

19 . همیشه، در رویارویی با مسائل و مشکلات خانوادگی، خود را در وضعیت طرف مقابل قرار دهید و با قبول مسؤولیت‏خود و شناخت انتظارات متقابل به حل و فصل اختلافات روی آورید .

20 . در روز یا در هفته زمان مشخصی را برای گفت و گو درباره مسائل و مشکلات و به اصطلاح درد دل کردن با همسرتان اختصاص دهید .

21 . از داشتن نگرش‏های آرمان گرایانه و شاعرانه در مساله ازدواج و روابط زناشویی و نیز انتظارات غیر واقع بینانه اجتناب کنید .

22 . ارتباط زوجین باید از هر گونه سوء ظن و حدس نادرست وغیر واقع بینانه دور باشد . اگر موضوع و مساله‏ای ذهن یکی از زوجین را به خود مشغول کرده است، باید آن را به صراحت و صادقانه مطرح کند و درستی و نادرستی اش را با همسرش مورد بررسی قرار دهد .

23 . هر یک از زوجین باید زمینه‏های بروز سوء تفاهم‏ها و سوء ظن‏ها را از بین ببرد و از رفتارهایی که موجب بروز سوء تفاهم و سوء ظن می‏شود، خودداری کند .

24 . هر یک از زوجین باید بکوشد با روان‏شناسی همسرش آشنا شود تا بداند زن یا مرد به چه اموری بها می‏دهد و نظام ارزشی‏اش چگونه است; برای مثال معمولا زن به وابسته بودن، کسب امنیت عاطفی و مورد حمایت واقع شدن اهمیت می‏دهد و مردان می‏خواهند مستقل و خود مختار باشند و آزادی عمل را دارای ارزش می‏دانند .

25 . زن و شوهر از مسخره کردن یکدیگر و گفتن سخنان طعنه‏آمیز و دو پهلو جدا پرهیز کنند .

26 . از رفتارهایی نظیر متلک، تحقیر، سرزنش و به رخ کشیدن یکدیگر که موجب افزایش مقاومت‏های روانی در طرف مقابل است، جدا باید پرهیز شود .

27 . در سراسر زندگی، از جمله در زندگی خانوادگی، بکوشید به نقاط مثبت، موهبت و نعمت هایی که در اختیار دارید بیندیشید نه به اموری که در اختیار ندارید .

28 . از خطاهای یکدیگر سریعا بگذرید و خطاهای همدیگر را تحمل کنید .

29 . بایادآوری برخی ایام مانند روز تولد، سالگرد ازدواج و نظایر آن و دادن هدیه‏هایی هر چند کوچک (مثل یک شاخه گل) به طور نمادین یا سمبلیک عشق و علاقه خود را به همسرتان اعلام کنید .

30 . خود را در برابر همسرتان آراسته و پاکیزه و جالب توجه نگه دارید از پریشانی و وضع نامرتب بپرهیزید .

31 . در انتخاب دوست و برقراری روابط دوستانه و معاشرت‏های خانوادگی با زوج‏های دیگر دقت کنید و این امور را با توافق یکدیگر انجام دهید .

32 . از هر گونه رفتاری که به مرد سالاری یا زن سالاری می‏انجامد، پرهیز کنید .

33 . خطای یکدیگر را در حضور دیگران، فرزاندن، آشنایان، والدین یکدیگر و . . . بازگو نکنید .

34 . هرگز همسرتان را با زن یا مرد دیگر مقایسه نکنید .

35 . از رفتارهای مطلوب همسرتان تشکر کرده، او را تشویق کنید و انگیزه تکرار آن رفتار را بیش‏تر سازید .

36 . از تصمیم‏های نادرست و غیر منطقی و کلی‏گویی‏های منفی و شکل‏گیری افکار منفی درباره همسرتان شدیدا پرهیز کنید .

37 . حتی‏المقدور به قول‏هایی که به همسرتان داده‏اید عمل کنید تا به سلب اعتماد و احساس فریب خوردگی نینجامد .

38 . از نسبت دادن القاب و زدن برچسب‏های ناگوار و نامطلوب مانند بدقول، زرنگ، شلخته، کله‏شق، یک دنده، لجباز و خودخواه به یکدیگر پرهیز کنید .

39 . در مواردی که غمگینی و افسردگی و یا عصبانیت زن یا شوهر شدت می‏یابد و احتمال اختلال در کار سیستم عصبی یا غدد درون‏ریز به ویژه غده تیروئید وجود دارد، در نخستین فرصت‏به پزشک متخصص مراجعه کنید تا از عادی بودن ترشح غدد از جمله غده تیروئید مطمئن شوید .

40 . برای داشتن یک زندگی با نشاط و موفق خوب بیندیشید، وقت‏بگذارید، احساس مسؤولیت کنید، موانع ارتباط سالم را از میان بردارید و به عوامل ایجاد کننده روابط سالم توجه کنید .

www.atregoleyas.com

atregoleyas@gmail.com