سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گل نرگس Narcissus

تخطی و خطای همسر،

در صورت تخطی و خطای همسر، بر اساس احادیث و روایات قرآنی با وی باید چگونه برخورد شود؟

 در پاسخ به سؤال شما توجهتان را به نکات زیر جلب می کنم:

  الف)- قاعده ی کلی در این گونه موارد یافتن علت این مسایل است به عبارت دیگر مشاوره زمانی می تواند پاسخ دقیق و راه حل مؤثری را ارایه دهد که از جزییات زندگی اقتصادی و فرهنگی پرسشگر آگاه شود تا بتواند علت بروز ناهنجاری را بیابد. بنابراین آنچه بنده به شما خواهم نوشت لزوماً پاسخ دقیق و صحیح نیست و ممکن است دلیل، چیز دیگری باشد.

  ب)- امروزه مراکز مشاوره حضوری و تلفنی هستند که چه بسا بصورت رایگان، خدماتی ر ا ارایه می کنند که به نظر می رسد شما می توانید از آنها کمک بگیرید.

  ج)- علت بروز چنین ناهنجاریهایی ممکن است عوامل زیر باشند:

  الف)- مشکلات مالی که باعث عدم تمکین خانواده می شود و در این باره تا حدودی خانوادها مُحِق هستند و وظیفه تأمین مالی به عهده ی پدر می باشد. گر چه طبیعی است برای هر خانواده ای امکان بروز مشکل مالی وجود دارد و خانواده ها در این زمینه باید صبور و شاکر باشند.

  ب)- عدم رفتار صحیح: چه بسا همسر از حداقل حجاب که در اسلام کافی می باشد پیروی می کند اما مرد خواستار مراعات حجاب بیشتر است مثلاً، چادر به جای مانتو، و به جای اینکه این مسأله را با مهربانی و مرور به او تفهیم کند و از اینکه او حجاب را مراعات می کند سپاسگزاری کند، او را در فشار می گذارد و یا با زبان او را آزار می دهد و زن نیز در مقابل لجاجت می کند. یا اینکه از نظر جنسی به اندازه ی کافی او را تأمین نمی کند و تنها به ارضاء شهوت خود متوجه است و این موضوع در بلند مدت باعث عدم تمکین زن و بروز رفتارهای نابهنجار می شود.

  مرد باید قبل از ارضای خود همسرش را با ملاعبه و بازی و ...آماده کند تا او نهایت لذت را از ارتباط جنسی ببرد.

  پدر و مادر با مطالعه ی کتاب در زمینه ی روابط خانوادگی، شرکت در جلسات مشاوره، فکر کردن نسبت به رفتار خود و برنامه‌ریزی خواهند توانست بر این مشکلات غلبه کنند. مثلاً از خود بپرسید: آخرین باری که به همسرم هدیه داده ام چه زمانی بوده؟ هدیه ممکن است یک شاخه ی گل باشد و نیازی به هزینه دار بودن نیست. و این که آخرین باری که او را بوسیده‌ام و

    به او گفته ام دوستت دارم چه زمانی بوده؟ خانواده ی من چه نیازهایی دارند که من به آنها توجه کافی نداشته ام و ... پاسخ به این سؤالات خود بخود مشخص خواهد کرد که علت این رفتارها چیست؟ خانواده ی من با چه افرادی دوست می شوند؟ چه فیلمهایی را نگاه می کنند، به چه جلساتی می روند؟ همه این مسایل در شکل گیری شخصیت آنها مؤثر است و مرد در این زمینه مسؤول می باشد.

  د)- گاهی نیز پدر به تمامی وظایف خود عمل می کند اما خانواده نسبت به خدمات او دچار غفلت هستند که آن نیز با محبت و صحبت محترمانه با آنها و صبر به مرور حل می شود.

  پس برای حل مشکلی که فرمودید علاوه بر مطالبی که عرض شد، عمل به این موارد مفید خواهد بود.

  الف)- خواست حقیقی برای اصلاح خود و خانواده ی خود، شما باید در اهمیّت رفع مشکلی که بیان کرده اید (مخصوصاً در مورد نماز و حجاب) بیشتر فکر کنید تا تصمیم و اراده ی شما برای حل این مشکل محکم تر شود.

  ب)- بررسی بهترین راه ها برای حل این مشکل که به بعضی از راه حل ها اشاره کردیم، ولی شما باید بر اساس وضع موجود در خانواده  خود در مورد استفاده از این راه حل ها بیشتر دقت بفرمایید.

  ج)- مطالعه مطالب مختصری در باب امر به معروف و نهی از منکر که بسیار ضروری است و بدون مطالعه این مطلب (امر به معروف و نهی از منکر) کسی حق ندارد بر دیگری امر و نهی کند.

  د)- تغییر سریع و اساسی در جوّ زندگی که بسیار ضروری به نظر می رسد. این تغییر باید از گفتار و رفتار شروع شود و در ابتدا ممکن است شما کمی به زحمت بیفتید، اما با صبر و تحمل به هدف خود که اصلاح وضع موجود در خانواده می‌باشد خواهید رسید.

  ه)- برای مدت کوتاهی در خانه به زن و فرزند خود امر و نهی نکنید تا حساسیّتی که نسبت به شما پیدا کرده اند از بین برود و وقتی که تغییر مثبت را در گفتار و رفتار شما مشاهده کردند می توانید با زبان خیلی نرم و مهربان دوباره امر به معروف و نهی از منکر را شروع کنید، البته بسیار کم تر از گذشته.

  و)- در مورد مسأله حجاب و نماز باید رفت و آمدهای فامیلی و دوستانه را طوری تنظیم کنید که همسر شما با خانمهای با حجاب در فامیل بیشتر رفت و آمد داشته باشد تا بدون نیاز به بحث و جدل با ایشان، به حجاب علاقمند شوند. و در این زمینه باید در ایام سوگواری مثل محرم و صفر یا دهه فاطمیه و ... مجالس عزا در خانه بر پا کنید اگر چه مختصر باشد، این کار همسر شما را با خانمهای با حجاب در محله و فامیل بیشتر آشنا می کند و در آن جوّ معنوی عزاداری موقعیّت مناسب‌تری برای آنچه خواسته اید فراهم می شود.

  زـ توصیه می کنیم با طرح نوع تخطی در حضور یک مشاور مذهبی یا روان شناس به درمان بپردازید. مطالعه کتب زیرا پیشنهاد می کنیم:

  1ـ آیین همسرداری، ابراهیم امینی 2ـ بهشت خانواده، دکتر مصطفوی 3ـ ازدواج مکتب انسان سازی، شهید پاک نژاد و ...

www.atregoleyas.com

atregoleyas@gmail.com