ممانعت همسر از دیدار با والدین
زنی 20 ساله هستم سه سال در عقد همسرم هستم. اکنون دو ماه است که تشکیل زندگی داده ایم طولانی بودن مدت عقد سبب مشکلات و اختلافاتی و حتی قهر میان شوهر و خانواده ام گردید. با این همه بشدت به هم علاقمندیم به خاطر اختلافات میان همسر و خانواده ام او مانع رفتن من به خانه پدرم است. آنها نیز بدیدار من نمیآیند و گمان می کنند من شوهرم را به آنها ترجیح داده ام. به همین دلیل اصرار بر جدایی ما دارند. از طرفی همسرم نیز گمان می کند که پدر و مادرم مرا فراموش کرده اند وقتی اصرار می کنم مرا به خانه آنها ببر می گوید آنها اگر تو را میخواستند حداقل به دیدنت می آمدند. والدینم دائم جهزیه ام را به رخم می کشند و تهدید می کنند که روزی میآیند و می برند. باز هم می گویم شوهرم مرد خوبی است و من او را دوست دارم و از نظر مالی هم مشکلی نداریم اما ناراحتی من این است که در قبال ممانعت همسرم از دیدار والدینم و نیز دخالتهای پدر و مادرم مبنی بر طلاق چه کنم؟
اختلافات بین خانواده زوجین یکی از مسایل طبیعی است و کم یا زیاد بین همه خانواده ها وجود دارد. وجود اختلاف مهم نیست، مهم نوع تعامل و رفتار با این اختلافات است. اگر در برخورد با اختلافات شیوه سازش و مسالمت و همزیستی محبت آمیز را در پیش بگیریم و مردان سعی کنند به خانواده همسرانشان و زنان سعی کنند به خانواده شوهرشان احترام بگذارند و ... اختلافات کاهش پیدا می کند.
در برخورد با این اختلافات نباید به گونه ای رفتار کرد که اختلافات و تنش ها تشدید بشود. به شنیده ها نباید اعتنا کرد و آنها را نقل کرد و هر آنچه می شنویم، باید به نحوی مطلوب توجیه و تفسیر کنیم.
شوهرتان باید درک کند که مادر و پدر و شوهر هر کدام جای خودشان را دارند و هیچ کدام نمی توانند جایگزین دیگری بشوند. شما نیز متقابلاً باید مراقب باشید والدین و همسرتان هر کدام جایگاه خودشان را داشته باشند. شاید بهتر بود از همان ابتدا با پادرمیانی بزرگترها و افراد مورد وثوق طرفین و میانجی گری آنها روابط دوستانه خانوادگی را ادامه می دادید و می گذاشتید مدتهای طولانی استمرار یابد. هر چقدر این روابط کمرنگ تر شود، امکان برقراری مجدد سخت تر می شود.
سعی کنید رابطه با پدر و مادرتان را برقرار کنید. تنها به این که فقط خودتان با پدر و مادرتان رفت و آمد داشته باشید، اکتفا نکنید. تلاش کنید کدورتها و ناراحتی های بین همسرتان و پدر و مادرتان برطرف شود و رابطه صمیمی و دوستانه بین خانواده تان برقرار گردد. در این مسیر می توانید از افراد مورد وثوق و احترام طرفین در خانواده و قبیله و محله کمک بگیرید.
خواهر عزیز در مورد ادامه زندگی یا متارکه، زن و شوهر تصمیم می گیرند و والدین حق دخالت ندارند. شما برای زندگی خودتان تصمیم می گیرید و به پدر و مادرتان هم یادآور شوید که این شما هستید که تصمیم می گیرید با شوهرتان زندگی کنید یا نه. وقتی شما برای ادامه زندگی با همسرتان دچار مشکل نیستید و ادامه زندگی به صلاح و مصلحت شما نیز هست،دخالت و اصرار پدر و مادر مبنی بر متارکه غیرمعقول و غیرموجه است. شما باید به والدین خودتان این مطلب را با قاطعیّت اعلام کنید و به همسرتان نیز ابراز کنید که به او بشدت علاقه مند هستید و مایل به ادامه زندگی صمیمی هستید. سعی کنید با ابراز محبت بجا، اعتماد همسرتان را در عدم تأثیرپذیری از پدر و مادرتان به اثبات برسانید و با همان روحیه صمیمی از شوهرتان بخواهید برای این که زندگی تان شیرین تر بشود و فشارهای روحی زندگی کاهش یابد، رابطه عادی با خانواده برقرار کنید، و به آنان احترام بگذارید، تا از ایجاد تنش خودداری نمایند.
آرزو می کنیم با تدبیر و درایت و صبر و حوصله و محبت و صمیمیت و استمداد از درگاه حضرت حق مشکل شما مرتفع بشود. مصمم باشید زندگی محبت آمیزتان را ادامه بدهید. گذشت زمان و برخورد سنگین و وزین شما مشکلات را کاهش خواهد داد انشاءا...