تماشای سی دی های مستهجن و مبتذل
همسر من مردی است که رعایت حرام و حلال را نمی کند با اینکه نماز می خواند، برخی آداب صحت نماز را بجا نمی آورد، سی دی های مستهجن و مبتذل را به خانه می آورد و استفاده می کند با این وجود تنها فرزندم که پنج سال دارد به مهد قرآن فرستاده ام و در مدت کوتاهی با 30 سوره ی قرآن آشنا شده اما شوهرم مخالفت دارد و میگوید حتی با رفتن فرزندم به مدرسه مخالف است. راهنماییم کنید که با این رفتارهای شوهرم چه کنم؟ سؤال دیگر من این است که زمانی که مرد رعایت حرام وحلال را در برخی جهات مالی نمی کند وظیفه ی زن در استفاده از اموال او چگونه است؟
عنایت و توجه شما به نماز و قرآن و ترییت دینی فرزندتان قابل تقدیر و تحسین است. در خصوص همسرتان نیز همین که اعتقاد و باور به نماز دارد و به اقامه نماز می پردازد جای خوشحالی و خوشوقتی است. و اما این که برخی از آداب نماز را رعایت نمی کند یا موارد اخلاقی دیگری که متذکر شده اید لازمه اش این است که میزان آگاهی و درک و شناخت ایشان افزایش یابد. باید از راههای غیرمستقیم و با زبان گرم و صمیمانه و افرادی که بر ایشان تأثیرگذار هستند بدون این که اشکالات مطرح بشود سطح آگاهی ایشان افزایش یابد. برای مقابله با اشکالات و موارد خلافی که مطرح کرده اید باید از طریق جایگزین موارد و مطالب دیگری اقدام نمایید. مثلاً نوارها و سی دی های مذهبی یا فیلمهای آموزنده و سرودهای مجاز و ... را نگاه کند. صرف مخالفت با یک امر بدون در نظر گرفتن جایگزین، فایدهای ندارد و فرد را در تقابل قرار می دهد. ولی اگر بتوانید چیز دیگری که مورد علاقه اوست و حرام نیز نمی باشد جایگزین کنید به مروز زمان از آن کار خطا و اشتباه دور خواهد شد.
نکته دیگری که در مقابله با انحرافات اخلاقی حایز اهمیت است، آگاهی افراد از عواقب سوء آن اعمال است. سعی کنید باز هم از طرق غیر مستقیم به آثار و عواقب سوء کارهایش پی ببرد. آگاهی از وضعیت افرادی که با گرفتار شدن در دامن این انحرافات دچار بدبختی و بیچارگی شده اند و عاقبت ناخوشی داشته اند می تواند در ایجاد تنفر و انزجار ایشان از اعمال زشتش مؤثر باشد.
در مورد بهره مندی مادی از اموال شوهر یادآور می شویم که حساسیت به خرج دادن در این مورد شما را دچار مشکل میکند. اگر آنچه مصرف می کنید مطمئن هستید از حرام است از آن اجتناب کنید، ولی به صرف شک تردید و شبهه شما مسؤولیتی ندارید، زیرا شما نان خور شوهر هستید و مکلف به رعایت حلال و حرام در مال به صورت افراط گونه نیستید. البته تأکید می شود اگر اطمینان یافتید آنچه در اختیار شما قرار می دهد حرام است لازم است، به نحوی اجتناب کنید. مثلاُ با لباسی که با پول حرام تهیه شده نماز نخوانید ولی در شرایط عادی حتی می توانید آن را بپوشید و ...