سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گل نرگس Narcissus

بی توجهی به نصیحت های همسر

اگر مرد هر چیز به زن می گوید جهت نماز و حجاب و اصول دین اما زن حرف او را گوش نکند و عمل نکند مرد باید چکار کند و اگر هم روی بچه باز شد از جهت لجبازی مرد باید چه کار کند؟

 

1. قاعده ی کلی در این گونه موارد یافتن علت این مسایل است به عبارت دیگر مشاوره زمانی می تواند پاسخ دقیق و راه حل مؤثری را ارایه دهد که از جزییات زندگی اقتصادی و فرهنگی پرسشگر آگاه شود تا بتواند علت بروز ناهنجاری را بیابد. بنابراین آنچه بنده به شما خواهم نوشت لزوماً پاسخ دقیق و صحیح نیست و ممکن است دلیل، چیز دیگری باشد.

      2. امروزه مراکز مشاوره حضوری و تلفنی هستند که چه بسا بصورت رایگان، خدماتی ر ا ارایه می کنند که به نظر می رسد شما می توانید از آنها کمک بگیرید.

      3. علت بروز چنین ناهنجاریهایی ممکن است عوامل زیر باشند :

      الف : مشکلات مالی که باعث عدم تمکین خانواده می شود و در این باره تا حدودی خانوادها مُحِق هستند و وظیفه تأمین مالی بعهده یپدر می باشد. گرچه طبیعی است برای هر خانواده ای امکان بروز مشکل مالی وجود دارد و خانواده ها دراین زمینه باید صبور و شاکر باشند.

      ب : عدم رفتار صحیح : چه بسا همسر از حداقل حجاب که در اسلام کافی می باشد پیروی می کند اما مرد خواستار مراعات حجاب بیشتر است مثلاً، چادر به جای مانتو، و به جای اینکه این مسأله را با مهربانی و مرور به او تفهیم کند و از اینکه او حجاب را مراعات می کند سپاسگزاری کند، او را در فشار می گذارد و یا با زبان او را آزار می دهد و زن نیز در مقابل لجاجت می کند. یا اینکه از نظر جنسی به اندازه ی کافی او را تأمین نمی کند و تنها به ارضاء شهوت خود متوجه است و این موضوع در بلند مدت باعث عدم تمکین زن و بروز رفتارهای

نابهنجار می شود.

       و یا در مورد فرزند ممکن است والدین با او به تندی سخن بگویند و به جای حمایت روحی، شخصیت او را خُرد کنند و فرزند نیز در مقابل، برخورد ناهنجار بروز می دهد، یا اینکه فرزند می بیند پدر و مادر به یکدیگر احترام نمی گذارند، به یکدیگر توهین می کنند و با  یکدیگر بلند سخن می گویند. این رفتار به صورت طبیعی بر فرزندان تأثیر منفی می گذارد؛ اگر فرزند ببیند که پدر، با احترام خواسته ی مادر را برآورده می کند و مادر با گفتن : چشم، به امر پدر پاسخ می دهد او نیز یاد می گیرد.در هر حال برای از بین رفتن این موضوع باید علتهایی که گفتیم از بین برود یعنی پدر و مادر در رفتار خود تفکر کنند و با تدبیر، محبت، ایجاد‌آرامش در محیط منزل، احترام گذاشتن به یکدیگر و به کار بردن کلمات محبت آمیز جوّ‌خانواده را تلطیف کنند.

      ج : ناآشنایی با وضعیت سنی فرزندان : چه بسا رفتار فرزند کاملاً طبیعی است و بدلیل کوچک سالی، اقتضای سنّ او شیطنت است، اما پدر یا مادر با عدم درک این موضوع  او را بی ادب و شیطان می نامند و او را درغگو، دزد و ... خطاب می‌کنند و این مسأله در بلند مدت باعث لجبازی کودک و بدرفتاری او می شود.

      پدر و مادر با مطالعه ی کتاب در زمینه ی روابط خانوادگی، شرکت در جلسات مشاوره، فکر کردن نسبت به رفتار خود و برنامه‌ریزی خواهند توانست بر این مشکلات غلبه کنند. از خود بپرسیم : آخرین باری که به همسرم هدیه داده ام چه زمانی بوده؟ هدیه ممکن است یک شاخه یگل باشد و نیازی به هزینه دار بودن نیست. و این که آخرین باری که فرزندم را بوسیده‌ام و به او گفته ام دوستت دارم چه زمانی بوده؟ خانواده ی من چه نیازهایی دارند که من به آنها توجه کافی نداشته ام و... پاسخ به این سؤالات خودبخود مشخص خواهد کرد که علت این رفتارها چیست؟ خانواده ی من با چه افرادی دوست می شوند؟ چه فیلمهایی را نگاه می کنند، به چه جلساتی می روند؟ همه این مسایل در شکل گیری شخصیت آنها مؤثر است و پدر در این زمینه مسؤول می باشد.

      4. گاهی نیز پدر به تمامی وظایف خود عمل می کند اما خانواده نسبت به خدمات او دچار غفلت هستند که آن نیز با محبت و صحبت محترمانه با آنها و صبر به مرور حل می شود.

      پس برای حل مشکلی که فرمودید علاوه بر مطالبی که عرض شد، عمل به این موارد مفید خواهد بود.

      1.خواست حقیقی برای اصلاح خود و خانواده ی خود، شما باید در اهمیّت رفع مشکلی که بیان کرده اید (مخصوصاً در مورد نماز و حجاب) بیشتر فکر کنید تا تصمیم و اراده ی شما برای حل این مشکل محکم تر شود.

      2. بررسی بهترین راه ها برای حل این مشکل که به بعضی از راه حل ها اشاره کردیم، ولی شما باید بر اساس وضع موجود در خانواده  خود در مورد استفاده از این راه حل ها بیشتر دقت بفرمایید.

      3. مطالعه مطالب مختصری در باب امر به معروف و نهی از منکر که بسیار ضروری است و بدون مطالعه این مطلب (امربه معروف و نهی از منکر) کسی حق ندارد بر دیگری امر ونهی کند.

      4. تغییر سریع و اساسی در جوّ زندگی که بسیار ضروری به نظر می رسد. این تغییر باید ازگفتار و رفتار شروع شود و در ابتدا ممکن است شما کمی به زحمت بیفتید، اما با صبر و تحمل به هدف خود که اصلاح وضع موجود در خانواده می‌باشد خواهید رسید.

       5. برای مدت کوتاهی در خانه به زن و فرزند خود امر ونهی نکنید تا حساسیّتی که نسبت به شما پیدا کرده اند از بین برود و وقتی که تغییر مثبت را در گفتار و رفتار شما مشاهده کردند می توانید با زبان خیلی نرم و مهربان دوباره امر به معروف و نهی از منکر را شروع کنید، البته بسیار کم تر از گذشته.

      6. در مورد مسأله حجاب و نماز که فرمودید، باید رفت و آمدهای فامیلی و دوستانه را طوری تنظیم کنید که همسر شما با خانمهای با حجاب در فامیل بیشتر رفت وآمد داشته باشد تا بدون نیاز به بحث و جدل با ایشان، به حجاب علاقمند شوند. و در این زمینه باید در ایام سوگواری مثل محرم و صفر یا دهه فاطمیه و ... مجالس عزا در خانه برپا کنید اگر چه مختصر باشد، این کار همسرشما را با خانمهای با حجاب در محله و فامیل بیشتر آشنا می کند و در آن جوّ معنوی عزاداری موقعیّت مناسب‌تری برای آنچه خواسته اید فراهم می شود.

      7. در مورد فرزندتان هم باید تا مدتی از امر و نهی کردن او بپرهیزید و کارهایی که می کند اگر چه به نظر شما شیطنت باشد را تحمل کنید. بعد از مدتی کینه و دشمنی که دردل ساده ی فرزندان نسبت به شما پیش آمده از بین می رود، سپس با هدایای کوچک اما مستمر و جهت دار او را مورد لطف و محبت خود قرار دهید تا نسبت به شما احساس نیاز عاطفی کند. هر وقت کار خوبی انجام داد برای او هدیه و جایزه بخرید ( اگر چه ارزان باشد) و اگر هم کار خوبی از او ندیدید باز هم جایزه بخرید ولی در خانه به او و به بقیه افراد خانواده بگویید که این جایزه برای کارهای خوبی هست که در آینده می خواهد انجام دهد.

      8. روابط فرزندتان با دوستان هم سن و سالش را بصورت غیرمستقیم و نامحسوس کنترل کنید. و سعی کنید بیشتر با کسانی در فامیل و محله دوست باشد که اهل درس و نظم باشند و نیز نسبت به والدین خود مؤدب باشند.

      اگر با عمل کردن به آنچه عرض کردم نتیجه نگرفتید حتماً در سؤال بعدی مطرح کنید تا راه حل های دیگری را پیشنهاد دهم.

www.atregoleyas.com

atregoleyas@gmail.com