نخواندن نماز
لطفاً مرا راهنمایی کنید:
شوهرم در ماه مبارک رمضان فقط نماز میخواند (که قبلاً همین نماز را هم نمیخواند). از هر راهی که میدانستم برای نماز خواندن او اقدام کردم ولی نتیجه نداده و حدود یک سال است که دیگر چیزی به او نمیگویم. ولی خیلی برایم سخت است که با او در زیر یک سقف زندگی کنم. همه اخلاقهای خوب را دارد الّا همین یکی. بچه هم دارم؛ حالا سحری و افطاری خوردن او را میبینم ولی نمیدانم راست میگوید یا نه. البته خانوادهاش هم همین طور هستند.
آیا میتوانم برای آیندهاش امیدوار باشم که اهل نماز و روزه شود و فرد مؤمنی بشود؟ چه کنم که در این راه موفق باشم؟
1- شکی نیست که انسانها غالباً در هر مرحلهای که قرار گیرند، امکان هدایت آنان وجود دارد و هیچ گاه نباید از تکلیف الهی مبنی بر ارشاد و هدایت گمراهان کوتاهی نمود و از هدایتشان مأیوس گشت. چه بسیار انسانهایی که در تمامی عمرشان گمراه بوده ولی در اواخر عمر توبه نموده و انسانهای شایستهای شدهاند. چنان که عکس این نیز وجود داشته و دارد؛ افرادی که در تمامی عمرشان انسانهای درستی بوده، اما در پایان عمرشان کافر یا فاسق از دنیا رفتهاند.
بنابراین از هدایت یافتن شوهرتان اصلاً مأیوس نباشید. در این رابطه زندگی و سیره انبیای الهی در هدایت انسانها میتواند الگوی مناسبی برای شما باشد؛ آنان علیرغم مشکلات زیاد، هیچگاه از هدایت مردم مأیوس نشده و تمامی زندگیشان را وقف نجات آنان کردهاند.
2- هدایت و ضلالت از اموری است که به قلب و روح انسان ارتباط دارد و در روایات از قلب به »حریم الهی« تعبیر شده است؛ از این رو هدایت و ضلالت نیز به مشیّت و اراده الهی بستگی خواهد داشت؛ لذا سعی کنید در هنگام عبادت از خداوند عاجزانه بخواهید که قلب شوهرتان را به سمت حقایق قرآنی از جمله نماز، نورانی کند. مطمئن باشید که خداوند در زندگیتان آرامش لازم را به شما خواهد داد.
3- با توجه به نکته مثبتی که از شوهرتان ذکر کردهاید (خوش اخلاقی) میتوانید از راه تحریک عواطف، او را به سمت نماز سوق دهید. مثلاً به او تفهیم کنید که مسامحه شما در نماز، سبب زجر روحی من شده و زندگی را برای من تیره ساخته است و سعی کنید که شوهرتان آثار این ناراحتی روحیتان را در سیما و رفتارتان مشاهده کند.
4- نکته مهم دیگر آن که به گفتار شوهرتان [تا زمانی که یقین صددرصد به خلاف آن ندارید] حتماً اعتماد نموده و آن را حمل بر دروغ نکنید؛ که این کار، سوءظن، و از گناهان کبیره است. اگر او به صورت جدّی مدعی است که نماز خوانده یا روزه میگیرد، شما ادعای او را بپذیرید و تفحّص درباره راستی گفتارش نکنید.
5- آخرین نکته در پاسخ سؤالتان آن است که شما میتوانید با عملتان - نه با حرف و سخن گفتن - تأثیر فراوانی در ایشان داشته باشید. به این معنا که با بجا آوردن نماز در اول وقت و اهمیت دادن به دیگر واجبات
الهی به خصوص رعایت حقالناس و... عشق و علاقهتان را به خداوند و مکتب الهی ابراز نموده و از این طریق گرایش عملی او را به اسلام بیشتر کنید. که تأثیر این روش از سایر روشها بیشتر میباشد.
امید است با استمداد از خدای متعال و به کارگیری توصیههای یاد شده، در گرایش همسرتان به سمت نماز و معارف قرآن و عترت موفق باشید و بدانید که خداوند به شما در برابر صبر و استقامتی که در هدایت او تحمل میکنید، اجر و پاداش فراوان خواهد داد.