همسرسیده
با تو جه به اینکه همسر من سیده است بر خوردم با او چگونه باشد؟
خداوند در قرآن درباره رفتار با همسر به مردان می فرماید: «وعاشروهن بالمعروف؛ با آنان به طور شایسته رفتار کنید» (نساء، آیه 19).
محبت کردن رعایت حقوق آنها گذشت از نادانی هایشان، تعلیم معارف دینی، فراهم کردن زمینه رشدعلمی و معنوی، کمک کردن به آنها در کارهای منزل، احترام گذاشتن و مانند آن از مواردی است که از روایات در تفسیر این آیه، به دست می آید. اکنون که به لطف خدا همسر شما سیده و از فرزندان پیامبر(ص) است باید انگیزه شما برای داشتن رفتار شایسته با ایشان بیشتر باشد زیرا شما علاوه بر این که درباره همسرتان آیه فوق را باید عملی کنید، آیه دیگری که مودت و دوستی خانواده پیامبر را مزد رسالت پیامبر می داند (شوری، آیه 23) نیز مسؤولیت شما را سنگین تر می کند.
من با خانواده شوهرم مشترک زندگی می کنم و چون شوهرم این درخواست را کرده آیا این گذشت کردن در زندگی خانواده او برای من ثوابی دارد آیا تابعیت از او در این زمینه تأثیری در آخرت من دارد؟
ما نیز پاسخ مثبت شما به درخواست شوهرتان را می ستاییم و این حکایت از روح تفاهم و عشق و علاقه شما به همسر و شریک زندگی تان می کند. مسلما همسرتان دلیل قانع کننده و قابل قبولی داشته است که شما با کمال سعه صدر پذیرفته اید با خانواده همسرتان زندگی مشترک داشته باشید.
لازم به ذکر است چه بسا محاسن این زندگی مشترک بسیار بیشتر از زندگی مستقل و جدای از آنها باشد و خیر و برکت این نوع زندگی مشترک جبران کننده برخی مسائل و مشکلات را خواهد کرد. مثلا محاسن نظیر کاهش هزینه های زندگی، فراگیری و یادگیری تجارب بیشتر از بزرگترهای خانواده، افزایش میزان صبر و تحمل نقطه نظرات دیگران و تقویت سعه صدر و از همه مهمتر کمک به دیگران و گره گشایی از زندگی خانواده همسرتان و نظایر آن که هر کدام می تواند در موفقیت زندگی تان نقش به سزایی داشته باشد علاوه بر آن که دارای ارزش معنوی و ثواب اخروی نیز هست. مسلما زنی که در برابر شوهر خود تواضع بیشتری داشته باشد و با گذشت از برخی حقوق خود به فکر تفاهم و ایجاد رابطه عاطفی بین خود و همسرش است، زمینه نفوذ بیشتر خود در دل و ذهن شوهر خود را فراهم کرده و به تحکیم روابط زن و شوهر پرداخته است و این مهمترین و بهترین ارزش در کانون خانواده است. پیامبر اکرم(ص) می فرماید: زنی که بر سخت گیری های شوهر صبر کند خداوند به او پاداش بزرگی خواهد داد. در روایت دیگر پیامبر(ص) فرمود: بهترین زن زنی است که در هزینه زندگی معتدل باشد و در آن با شوهر رفق و مدارا کند. او را بر انجام امری که قدرت ندارد وادار ننماید. در این زمینه شرمسارش نسازد. در صورتی که چنین نکند خدا اطاعت و عبادت او را قبول نخواهد کرد. روز قیامت با نگاهی غضب آلود بر وی می نگرد مگر آنگاه که توبه کند و برگردد و از شوهرش در حد طاقت چیزی بخواهد.
بنابراین اگر شوهرتان به دلایلی نمی خواهد یا نمی تواند منزل مستقلی تهیه کند و دور از والدین اش زندگی کنید و شما بر این مشکل وی صبر کرده اید خداوند جبران خواهد کرد. ضمن آن که همین عمل شما ارزشمند و دارای ثواب اخروی است مطمئن باشید کار خیر و ثواب در این دنیا نیز جواب دارد و خداوند جبران کننده است و چه بسا جبران آن را در همین دنیا عطا کند. به شرط آن که عمل خود را با منت گذاشتن بر همسرتان یا خانواده اش خراب نکنید.