عدم تساوی زن و مرد(1)
چرا زن و مرد در بسیاری از موارد با هم مساوی نیستند
و به اندازه هم حق انتخاب ندارند؟
ثانیاً: در زمان پیامبر (ص ) بسیاری از زنان با فضیلت و متدین بعد از مرگ شوهر, برای دومین , نیز سومین بارازدواج می کردند. و مردم آن را می پذیرفتند, مثلاً اول به عقد جعفر بن ابی طالب (جعفرطیار) درآمد. بعد از شهادت جعفر و انقضای عده , ابوبکر را به عنوان شوهر خود پذیرفت و به عقد او درآمد.بعد از درگذشت ابوبکر, همسر علی بن ابی طالب (ع ) شد. حضرت خدیجه کبری بعد از درگذشت شوهر اول برای دومین بار ازدواج نمود و بعد از مرگ شوهر دوم و انقضای عده به عقد پیامبر اسلام (ص ) درآمد.
حال اگر در این زمان و در جامعه ما زن با فضیلتی چنین کاری بکند, مردم به او خرده می گیرند و نمی پسندند.پس این مشکلات مربوط به اسلام نیست , مربوطه به عرف و جامعه ی ما است .
ثالثاً: در زمان پیامبر (ص ) دختران زود شوهر می کردند, ولی امروزه و در فرهنگ ما ایرانیان این کار پسندیده نیست .
رابعاً: در زمان پیامبر (ص ) مهریه در ازدواج کم و اندک بود و مردم به راحتی ازدواج می کردند, ولی در فرهنگ ماایرانیان روز به روز مهریه با چشم هم چشمی ها سنگین و سنگین تر می شود, با این وجود ازدواج برای جوانان خیلی مشکل شده است .
خامساً: در زمان پیامبر (ص ) در ازدواج مخارج و هزینه های زیاد بر دوش داماد و خانواده ی عروس و جهیزیه های سنگین وجود نداشت , ولی امروزه در فرهنگ ما وجود دارد.
حال اگر ما در پی عمل به دستورهای اسلام باشیم , بسیاری از این مشکلات مرتفع می گردد و دختران و پسران به راحتی می توانند ازدواج کنند.
البته مسئله خواستگاری , مسئله جداگانه ای است که به طبیعت زن و مرد برمی گردد که دست آفرینش الهی , مردرا طالب و عاشق و زن را مطلوب و معشوق قرار داده است .
مرد را خواهان و زن را موجودی که مورد خواهش قرار می گیرد, قرار داده است و این اهانت به شخصیت زن یاتنزل دادن مقام او نیست , بلکه چه بسا به ارزش و مقام و موقعیت او ارج نهاده است که او را معشوق و مطلوب قرار داده است . هر که را بخواهد, می پذیرد و هر که را نخواهد, رد می کند.
می توانید در این خصوص به کتاب نظام حقوق زن در اسلام و مسئله حجاب از استاده شهید مطهری مراجعه فرمایید.