سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گل نرگس Narcissus

عوارض و آسیب های روحی - روانی‏ استمنا

عوارض  و آسیب های روحی - روانی استمنا

 

 ب. آسیب‏های روحی - روانی‏

 1. ضعف حافظه، حواس پرتی و ناتوانی در تمرکز فکری‏

 همان گونه که گذشت، یکی از پی آمدهای خودارضایی، ضعف و تحلیل قوای جسمانی است و این به نوبه خود ناشی از اختلال در عملکرد سیستم مغز و اعصاب است. اختلال در این سیستم موجب می‏شود که بخش حافظه کارایی لازم را نداشته باشد. علاوه بر این، شخصِ مبتلا به خودارضایی به خاطر تمرکز در این عمل و توجه نسبتاً مداوم به موضوعات جنسی، حواس پرت و ناتوان در تمرکز فکری است که این خود عامل دیگری برای کاهش مستمر حافظه است.

 از عوامل حفظ و تقویت حافظه آن است که فرد به کارهای علمی و فکری مشغول باشد در حالی که شخص خودارضا از کارهای علمی و فکری باز می‏ماند و این خود عامل دیگری برای ضعف حافظه چنین اشخاصی است.

 ... استعداد کافی داشتم و تحصیل می‏کردم اما اکنون استعدادم کم شده و مطالب را درست درک نمی‏کنم و با فشار و سختی به تحصیل ادامه می‏دهم.    «نامه‏ای از یک دانش‏آموز»

 2. اضطراب

 دلهره و دلواپسی از ویژگی‏هایی است که دائماً فرد خودارضا را رها نمی‏کند، او مرتب با خود درگیر است و نمی‏تواند با خود کنار آید. افکار آشفته، وسواس فکری، بی ثباتی، درهم ریختگی فکری دامن گیر اوست: «نکند کسی بفهمد»، «کی و چگونه این کار را تکرار کنم»، «کی می‏شود نجات پیدا کنم» و.. لحظه‏ای آرام و قرار ندارد، سرزنش و تحقیر خود  به علت ارتکاب گناه، شخصیت او را در هم می‏کوبد. گاهی تأخیر در ترک و این که بعد از ترک چه می‏شود، امان او را می‏گیرد.

 ... آیا با ترکِ خودارضایی باز هم علائم آن باقی می‏ماند.   «امضا: همدم مرگ»

 ... آیا پس از ترک می‏توانم ازدواج کنم و صاحب فرزند شوم؟ آیا بخشوده خواهم شد؟   «نامه‏ای از یک جوان»

 آن چه امروز از این عمل برایم باقی مانده است، روحی متزلزل و بغض و نفرتی متراکم است.   «نوجوان 17 ساله تهرانی»

 3. افسردگی‏

 بی احساسی و بی تفاوتی، بی نشاطی و بی ذوقی، سستی و گوشه‏گیری، غم و اندوه، عدم علاقه به امور هنری، ورزشی، مسائل معنوی و... همگی از نشانه‏های بارز و حتمی افسردگی است.

 4. پرخاش‏گری و بداخلاقی‏

 شخصِ خودارضا نسبت به کوچک‏ترین محرک محیطی حساس است، حوصله گفت و گو با دیگران را ندارد، زود رنج است و سریعاً از کوره در می‏رود، به نور زیاد، صدا، رفت و آمد و... حساسیت فوق‏العاده دارد.

 5. یأس از زندگی‏

 ... در سنین 16 یا 17 سالگی دو مرتبه دست به خودکشی زدم ولی موفق نشدم، اکنون در میان توفان مرگباری به این سو و آن سو می‏روم، شاید هم یک سویش نابودی باشد.   «نامه‏ای از یک جوان»

 ... تصمیم گرفته‏ام اگر راهی برایم نباشد خودکشی کنم....   «دختر 18 ساله تهرانی»

 6. از بین رفتن خلاقیت‏ها، توانایی‏ها و سرکوب شدن استعدادها.

 7. عدم میل به تحصیل، مطالعه، تحقیقات علمی و فعالیت‏های فکری.

 8. هوس باز و بی‏بند و بار شدن و اعتیاد به ارضای جنسی نامشروع.

 9. بی عاطفه، کم رو و خجل.

 10. عدم اعتماد به نفس و احساس حقارت، ضعف اراده.

 11. از بین رفتن صفای دل و بی علاقه‏گی نسبت به امور معنوی، مجالس دعا، جماعات و... .

 12. احساس گناه، عذاب وجدان.