سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گل نرگس Narcissus

روایت جالب جوان آمریکایی از سفر حج

یک جوان بیست ساله آمریکایی، خاطرات خود از سفر به حج را با شور و اشتیاق خاصی بیان می‌کند؛ درباره رسیدن به مکه، گم شدن در میان جمعیت عظیم زایران و مرگ یک حاجی در حال طواف در کعبه.

«عادل موشلوینچ» که برای نخستین بار حاجی می‌شود، می‌گوید: «من آن مرد را دیدم، زیباترین لبخند را بر لب داشت».

او که به تنهایی به مکه رسیده بود، گفت که مرگ آن پیرمرد را دیده و جسد او را سریع از میان جمعیت خارج کرده‌اند. او علت مرگ را نمی‌دانست، اما آن را یکی از روحانی‌ترین لحظات زندگی خود می‌داند که واقعا باعث تکان روحی بزرگی برای او شده است.

او گفت: «من به صورت او و به کعبه نگاه کردم و خوشحال بود او به خدا بسیار نزدیک شده بود. صحنه خیلی عاطفی بود. هیچ گاه چنین احساسی نداشته‌ام».

برای مسلمانان جوان آمریکا که از خانه دور هستند، سفر حج رخداد منحصر به فردی در زندگی‌شان است که به نظر آنان باعث محکم‌تر شدن اعتقادشان و نیز ارتباط آنان با مسلمانان بیشتری می‌شود.

سفر حج حتی برای آنانی که برای بار چندم به این مکان می‌روند، اعجاب‌انگیز است. حدود سه میلیون مسلمان از سراسر جهان در پنج روز خود را به مکه رسانده و پا جای پای حضرت محمد(ص) و حضرت ابراهیم(ع) می‌گذارند؛ ابراهیمی که در اسلام به عنوان نخستین مسلمان شناخته شده است.

پیاده‌روی‌های طولانی که در آن می‌توانی زبان‌های بسیاری را بشنوی، عربی،‌ انگلیسی، ترکی، مالایی، باهاما، اردو و هندی؛ تقاطع فقر و ثروت در جایی که بعضی زایران در خیابان‌ها خوابیده و عده‌ای در هتل‌های پنج ستاره مسکن می‌گزینند.

بیش از بیست هزار آمریکایی امسال به حج رفته‌اند که بسیار بیشتر از مقدار معمول آنها در سال‌های گذشته بوده است.
برای والدین مسلمان آمریکایی نیز این شانس بزرگی است که هم‌زمان با کریسمس خود، بچه‌هایشان را با میراث مذهبی آنها که از کودکی تنها در مورد آن شنیده‌اند، آشنا کنند.

«تبسم قریشی» اهل وسچستر نیویورک که در منا در حال استراحت است، می‌گوید: «این واقعا تجربه‌ای آموزنده برای جوانان است». پسر او امیر در نزدیکی وی خوابیده و خستگی پاهایش را رفع می‌کند.
قریشی می‌گوید: «امروز دست‌هایم را روی شانه امیر گذاشتم و گفتم چه یاد گرفتی؟ گفت: صبر. آنان یاد گرفته‌اند که باید برای حل مشکلات به هم کمک کنیم. او در بازگشت این تجربه را به همه دوستانش انتقال خواهد داد».

آنان خاطرات زیادی را از مردم و سفر خود دارند و به ویژه زنان زایر اندونزیایی که به هل دادن برای باز کردن راه خود معروفند و البته مهم‌ترین خاطره آنان گم شدن مسیرها به خاطر شلوغی جمعیت است.

«طاهر عمرونی» 21 ساله از هوستون می‌گوید: «شما در اینجا متوجه تنوع بی حد جهان اسلام می‌شوید. چه فرهنگ‌های متفاوتی در قالب اسلام و چه مشترکاتی».

www.quranblog.org