سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گل نرگس Narcissus

قابله حضرت مهدی (عج)

قابله حضرت مهدی (عج)

قابله به زنى گویند که بچه مى زایاند قابله حضرت مهدى (ع)حکیمه خاتون، دختر امام جواد، خواهر امام هادى و عمه امام عسکرى(ع)بود که در هنگام ولادت به نرجس خاتون، مادر ارجمند امام مهدى (ع)رسیدگى کرد (1 )وى پس از تولد یافتنِ حضرت به ولادت ایشان تصریح کرده است (2)البته عده اى از زنان درکار قابلگى به وى کمک کردند که از جمله مى تواناز ماریه ونسیم (3)خادمه امام عسکرى (ع)ونیزکنیز ابوعلى خیزرانى که او را به امام عسکرى (ع) هدیه کرد نام برد. همچنین تاریخ مى نویسد که امام عسکرى (ع)در شب میلاد حجت خدا، یک نفر قابله از زنان صالح غیر شیعه دعوت کرده بود، تا هنگام تولد آن حضرت حضور داشته باشد، مولود را به چشم خود ببیند و در میان افراد مورد اعتماد از غیر شیعه خبر را پخش کند تا در میان اهل سنت هم جاى شک و تردید نمان (4)

1.کمال الدین ج2ص 424

2.کمال الدین ج 2، ص433

3. کمال الدین ج 2 ص 430.

4.روزگار رهایی ج1 ص 149

 

www.atregoleyas.com

atregoleyas@gmail.com

 


تاثیر نماز بر اعتیاد

تاثیر نماز بر اعتیاد

امام صادق (ع) : "ای انسان، تو طبیب خویشتن هستی. هم دردها برای تو بیان شده است و هم به دوای آن دردها راهنمایی شده ای(1)."

اعتیاد بلای سیاه و خانمان سوز بشری در عصر بیگانگی از خود است. دامنه ابتلا به اعتیاد از وابستگی به مشروبات مرگبار الکلی در کشورهای غربی (الکلیسم) گرفته تا اعتیاد به مواد افیونی که بدبختانه هنوز گریبان گیر جامعه مسلمانان است، گسترده است.

گویی انسان امروزی برای گم کردن خود و فرار از اضطراب ها و افسردگی های خویش راهی جز وابستگی به صدها نوع ماده، روان گردان پیدا نکرده است. حال آن که اگر به مجموع تعداد معتادان به الکل و مواد مخدر در سراسر جهان، شمار کسانی که به لهو و لعب های دیگر از جمله قمار و انحرافات جنسی و ... اعتیاد دارند را اضافه کنیم، به آمار تکان دهنده و وحشتناکی خواهیم رسید که خبر از افول دردناک ستاره انسانیت می دهد.

با این که فجایع ناشی از اعتیاد از جنبه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... قابل بررسی است، اما تنها در بُعد پزشکی قضیه می توان به این نکته اشاره کرد که هر سال بخش عظیمی از توان پزشکی و روانپزشکی کشورها، صرف درمان عوارض جسمی و روانی متعدد معتادان و تاثیرات شومی که خواه ناخواه بر اعضای خانواده شخص معتاد وارد می شود، می گردد.

هر چند علت های مختلفی در ابتلای به اعتیاد مطرح شده است، اما بیشتر تخدیر روان و تجربه تغییر حالات روانی ناشی از سرخوشی و نشئه است که سبب گرایش به اعتیاد می شود و به این ترتیب، شخص معتاد از خود می گریزد و دچار خود فراموشی می شود و این درست برعکس جریان مقتدر خودشناسی و معرفت النفس موجود در تعالیم نماز است.

نمازگزاران با تکرار دایم آیات هفتگانه سوره حمد(سبع المثانی) که "چون حلقه های به هم متصل، هر کدام راهگشای بعدی می باشد" پیوسته سرنوشت خود را مرور می کنند و در مسیر خودشناسی و خود باوری گام بر می دارند و با اعتقاد به "إیاک نعبد و إیاک نستعین" از هیچ کس و خیچ چیز، جز خدا برای التیام دردهای خویش یاری نمی جویند.

و این گونه است که نماز حقیقی تیشه بر ریشه اعتیاد می زند. به قول اندیشمند شهید و استاد بزرگ مطهری (ره ):

"راز این که اکثر جانی های دنیا معتاد به یک سلسله سرگرمی های خیلی شدید از قبیل مصرف تریاک، هروئین، مشروبات الکلی و قمار هستند، این است که می خواهند از خودشان فرار کنند. مثل این که درونشان پر از مار و عقرب است و دایم او را می گزند و این اعتیاد ها مانند مرفینی است که به انسانی که از شدت درد می نالد تزریق می کنند تا درد را احساس نکند. این بدبختی بزرگی است که انسان نتواند خودش را آنچنان بسازد تا بتواند با خودش خلوت کند.

برعکس بیشتر اهل صلاح و تقوی و اخلاق (نمازگزاران) و آنهایی که ندای وجدانشان را همیشه می شنوند، معتاد به اینها نیستند و از هر چه که آنها را از خودشان منصرف می کند،  فرارمی کنند. دلشان می خواهد، خودشان باشند و در خودشان فکر کنند، چون عالم درونشان از عالم بیرونشان واقعی تر و سالم تر است." (2)

نویسنده : دکتر مجید ملک محمدی

پی نوشت:

(1) تحف العقول ، صفحه 224

(2) فلسفه اخلاق ـ استاد شهید مطهری ـ صفحه 38

* مطالب مرتبط:

نقش مذهب در اعتیاد

علم پزشکی و علم دین هم پایه اند

دینداران، سالم‌ترند

منبع: تبیان

www.atregoleyas.com

atregoleyas@gmail.com


تاثیر نماز بر بیماری های مقاربتی

تاثیر نماز بر بیماری های مقاربتی

"ان الصلوه تنهی عن الفحشاء و المنکر"        ( سوره عنکبوت آیه 45 )

 

با این که همواره نام "زیگموند فروید" به عنوان پزشکی نابغه و اندیشمندی بی نظیر که با کاوش در عمیق ترین ابعاد روان انسانی، بانی بزرگ ترین انقلاب در علم روان پزشکی شد، بر پیشانی دانش بشری می درخشد، اما برخی خطاهای او و همچنین تعبیرهای نادرستی که متاخرین او از نظریاتش به عمل آوردند، منجر به فجایعی جبران ناپذیر در عرصه جوامع گوناگون شد.

فروید می گفت: عقده های جنسی بشر مسبب رکود و عقب ماندگی انسان ها در زمینه های مختلف علمی، اقتصادی، صنعتی، فرهنگی و .. است و غربی ها با قبول نظریه او از حدود 5 دهه ی پیش و آزاد گذاشتن بی قید و شرط روابط جنسی به ناگاه به رشدی باور نکردنی و جهشی سرسام آور در زمینه های گوناگون دست یافتند !؟! (1)

اما در عوض، آزادی بی حد و حصر جنسی ارمغان های مرگبار گوناگون نیز برای آنها به همراه داشت که از آن جمله بیماری های مختلف مقاربتی، از جمله سوزاک و سیفلیس و ... است که در طب امروز با عنوان بیماری های (S.T.D) Venereal شناخته می شوند و بخش عمده ای از مراقبت های پزشکی را به خود اختصاص می دهند.

از طرفی بیماری مهلک و مرموز Aids (ایدز) را نیز می توان به نوعی جزو این گروه بیماری ها به حساب آورد. در بروز همه این بیماری ها، روابط متعدد و نامشروع جنسی با شریک های جنسی گوناگون نقش اصلی را ایفا می کنند.

اما اسلام و شکل حقیقی آن یعنی تشیع، با این که با رهبانیت و تجرد به شدت مخالفت می کند(بر خلاف مسیحیت کاتولیکی و متعصب)، نسبت به ارضای غریزه جنسی در حد نیاز و در چارچوب مشروع نظر بسیار مساعدی دارد تا جایی که قانون "ازدواج موقت" را برای بهره وری از این نعمت بزرگ الهی وضع می نماید. اما آنجا که کار این غریزه به فساد کشیده شود و به صورت فحشا(2) بروز نماید ،اسلام برخورد و مقابله قاطع با موارد فتنه را پیشنهاد می نماید و مجازات های سخت برای افراد خاطی در نظر می گیرد.

بسیاری از قوانین اسلامی از جمله "نماز" به گونه ای خود بخود و شاید ناخوداگاه (آن طور که خدای بزرگ در سوره عنکبوت فرموده است) انسان های مومن را از نزدیک شدن به فحشا بر حذر می دارد که مثلا ضمن مقایسه اجمالی آمار بیماری های مقاربتی در غرب با جوامع مسلمان، می توان به این نکته مهم دست یافت .

 توجیه علمی این قضیه نیز با توجه به تغییر و تحولاتی که بر اثر نمازهای پنجگانه در ناقل های عصبی محرک جنسی به وقوع می پیوندد و منجر به مهار شهوت در موارد نامشروع می شود، قابل بررسی است که ما در بحث تعادل ناقل های عصبی بدان توجه خاص خواهیم داشت. هر چند که در این مورد، تلقین نیز به عنوان یک توجیه علمی خوب مطرح است.

به قول حضرت آیت ا.. خزعلی : "پسر و دختر جوان که انگیزه شهوت دارد، وقتی به نماز ایستاد و پنج نوبت "الحمدا.. رب العالمین" گفت، یعنی تمام سپاس و ثنای من مال آن کسی است که مالک بدن و جسم عواطف و احساس، سلسله اعصاب و قلب و گردش خون من و تمام امکانات و ارزش های من است، یک انگیزه قوی در او پیدا می شود. انگیزه ای که توان مقابله او را در مقابل انگیزه جنسی فزونی می بخشد." (3)

و به این ترتیب نماز حقیقی، خود به خود و فعالانه ریشه فساد جنسی و فحشاء را می خشکاند و متعاقب آن آمار بیماری های مقاربتی را به شدت کاهش می دهد.

نویسنده : دکتر مجید ملک محمدی

پی نوشت:

(1) در مورد این ادعا رجوع کنید به مجموعه آثار فروید و اگر خدا بخواهد به کتاب منتشر نشده نویسنده به نام "نیروی جنسی از دیدگاه شیعه" !؟!

(2) در قاموس قرآن کلمه "فحشا" تقریبا همیشه به مفهوم فساد جنسی به کار رفته است(رجوع شود به تفسیر سوره "نور" در تفسیر نمونه)

(3) نماز، بهشت خلوت انس، صفحه 7

*مطالب مرتبط:
علم پزشکی و علم دین هم پایه اند
دینداران، سالم‌ترند
تأثیر نماز بر بیماری آسم
سلامت در پناه معنویت

منبع:تبیان

www.atregoleyas.com

atregoleyas@gmail.com


پنج سالگى حضرت حضرت مهدی (عج)

پنج سالگى حضرت حضرت مهدی (عج)

حضرت مهدى (ع) در سال 255 به دنیا آمد وپدر بزرگوارش درسال 260به شهادت رسید وحضرت پس از شهادت پدر، در پنج سالگى به امامت رسید.

پیامبر وامام از حیث آفرینش ممتازند وبه واسطه همین استعداد وامتیاز ذاتى است که خداوند متعال آنان را به مقام شامخ نبوت وامامت انتخاب مى کند.

این امتیاز از همان اوان کودکى در وجود آن بزرگواران موجود است، لکن اگر صلاح باشد وشرایط موجود شود ومانعى هم درکار نباشد آن افراد برجسته، رسماً به مقام و منصب نبوت وامامت معرفى مى شوند ومأمور حفظ وتحمل احکام مى گردند.

این انتخاب چنان که گاهى پس از بلوغ یا در زمان بلوغ وبزرگى انجام مى گیرد، ممکن است در ایام کودکى تحقق پذیرد.

چنانکه عیسى مسیح (ع) درگهواره با مردم سخن گفت و رسماً اعلان کردکه من پیامبر خدا و صاحب کتاب ومقام نبوتم. "قال انی عبد الله اتانی الکتاب و جعلنی نبیا و جعلنی مبارکا این ما کنت واوصانی بالصلوة والزکاة ما دمت حیا..... " (1) از این آیه به خوبى استفاده مى شودکه حضرت عیسى (ع) در همان ایام کودکى، پیغمبر و صاحب کتاب بوده است. همچنین حضرت یحیى (ع) در دوران کودکى به مقام نبوت رسیده، چنان که در آیه شریفه آمده که: یا یَحیى خذِ الکتاب بقوة واتینا ه الحکم صبیا. (2)

بنابراین، وقتى حضرت عیسى ویحیى (ع) مى توانند درکودکى به مقام نبوت برسند، چه مانعى دارد که حضرت مهدى (ع) نیز در سنین کودکى به مقام امامت برسد. جالب این جاست که ائمه قبلى (ع) خبر داده بودند که سن امام زمان کمتر از سایر ائمه است، چنان که امام باقر(ع) فرمود: حضرت صاحب الامر سن مبارکش از تمام ماکمتر وگمنام تر است. (3) اتفاقاً امام جواد(ع) در هنگام شهادت امام رضا(ع) هفت یا نه ساله بوده وبه دلیل همین کمى سن، بعضى ها در امامتش تردید کردند.

به منظور حل این مشکل ورفع تردید، گروهى از بزرگان شیعه به محضر امام جواد(ع) رسیدند وصدها معضل و مسائل مشکل را از وى پرسیدند و جواب کافى دریافت کردند وکراماتى را نیز مشاهده کردند که شک وشبهه آنان برطرف شد.

امام هادى (ع) نیز شش سال وپنج ماه از سن شریفش گذشته بودکه پدرش به شهادت رسید وامامت به وى منتقل شد.

پس مسأله کمى سن ورسیدن به مقام امامت در سن کودکى، اختصاص به امام عصر(ع) ندارد.

در عین حال، در میان اطفال عادى نیز افراد نادرى دیده مى شوند که از حیث استعداد وحافظه نابغه عصر خویش بوده اند مانند: "بو على سینا، "فاضل هندى "، سید محمدحسین طباطبایى حافظ قرآن و"توماس یونگ". (4)

  1. سوره مریم 31.

2. سور ه مریم،12.

3. بحارالانوار، ج 51 ص 38.

4. سیماى آفتاب، ص 97.

 

 www.atregoleyas.com

atregoleyas@gmail.com


تأثیر نماز بر کاهش انحرافات جنسی

تأثیر نماز بر کاهش انحرافات جنسی

ان الصلوه تنهی عن الفحشاء و المنکر  سوره مبارکه عنکبوت آیه 45

  انحرافات جنسی از دردناک ترین مشکلات بشر در آستانه قرن بیست و یکم است. بررسی های کینزی در سال 1948 نشان داد که از هر 100 مرد آمریکایی 4 مرد منحصراً همجنس خواه هستند، یعنی کوچکترین تمایلی به جنس مخالف ندارند!؟ این در حالیست که تعداد زیادی از این 100 نفر، همجنس را بر غیر همجنس ترجیح می دهند یا تفاوتی بین همجنس و غیر همجنس برایشان مطرح نیست و یا با این که به غیر همجنس متمایلند، به طور اتفاقی یا بیش از اتفاق همجنس بازی نیز می کنند. بدین ترتیب این آمار نشان می دهد، بیش از 3/1مردان آمریکایی بعد از سال های بلوغ خود همجنس بازی کرده اند و حداقل نصف این آمار در مورد زنان آمریکایی نیز صادق است.(1) 

تازه این آمار مربوط به زمانی است که تفسیر غلط از نظریات فروید و انحراف از آن، گسترش چندانی پیدا نکرده بود. بدیهی است پس از گذشت چند دهه باید هم، همجنس بازها به جایی رسیده باشند که در پارلمان آمریکا برای خود نماینده داشته باشند و کمیسیون تشکیل دهند.

ادامه مطلب...